smf 5650 bewerkt

Hoe zet je e-mail marketing in binnen de customer journey?

Veel marketeers werken al met een customer journey. Maar hoe maak je effectief gebruik van e-mail marketing binnen die klantreis? In onze whitepaper gaan we in op:

  • Hoe je de juiste customer journey kiest;
  • Hoe je bepaalt welke e-mail campagnes je inzet;
  • Hoe je de campagnes concrete invulling geeft;
  • Welke top 5 e-mail campagnes niet mogen ontbreken.

Leren hoe je e-mail marketing inzet in je customer journey?

Download dan snel onze whitepaper!

Customer journey zorgt voor betere conversies

De customer journey is de reis die jouw (potentiële) klant aflegt. We monitoren vaak nog voordat hij in aanraking komt met je organisatie tot na de aankoop, om vervolgens weer in de eerste fase terecht te komen. De customer journey dient ervoor om relaties op het juiste moment in hun zoektocht te kunnen benaderen. Hierdoor kun je de timing en content aanpassen op je ontvanger, waarmee je relevantie stijgt. En de ervaring leert dat een hogere relevantie zorgt voor betere conversies. 

E-mail marketing verbindt en converteert

Om zoveel mogelijk contactmomenten met je doelgroep te creëren, is het slim om de customer journey kanaaloverstijgend in te zetten. E-mail marketing is - naast dat het een essentieel kanaal vormt - ook op andere manieren in te zetten. Zo kan e-mail zorg dragen voor een eenduidige uitstraling en de diverse kanalen aan elkaar verbinden. Op die manier breng je één verhaal naar buiten, dat bijdraagt aan een goede relatie en uiteindelijk conversie met je lead of klant.

Whitepaper Customer Journey

Top 5 campagnes toegelicht

In de whitepaper wordt ook de top 5 beste e-mail marketing campagnes tot in detail besproken. Per campagne komen praktische tips aan bod. Hoe voorkom je dat je 13 in dozijn bent met je verjaardagsmail? Hoe verbeter je de kwaliteit van je lead al in de allereerste e-mail en hoe ga je op een verstandige manier om met korting?

Onze top 5 campagnes bestaat uit:

 

 

We laten zelfs zien wélke e-mails je wanneer moet versturen binnen de welkomstcampagne. Zo leer je hoe je de kwaliteit van je lead verhoogt en op een optimale conversie stuurt. We sluiten de whitepaper af met een handige checklist, zodat jij precies weet wat je moet doen om alles te halen uit jouw customer journey.

Praktische voorbeelden

Met deze whitepaper willen we jou inspireren om e-mail marketing op de juiste manier te implementeren in jouw customer journey. Of je nu al een customer journey voorhanden hebt of niet. Dat doen we door gebruik te maken van praktijkgerichte voorbeelden en best practices. Daarbij geven we je zelfs een kijkje in de keuken door onze eigen customer journey als voorbeeld te gebruiken.

Plein.nl op mobiele telefoon

Plein speelt slim in op customer journey voor meer omzet

Voor online drogist Plein.nl zijn we effectief met die customer journey aan de slag. Met een maatwerk plan, inzet van maar liefst 12 datagedreven campagnes en een slimme koppeling met Datatrics varen we koers richting verhoogde resultaten.

Lees het volledige bericht

Leren hoe je e-mail marketing inzet in je customer journey?

Download dan snel onze whitepaper en laat je inspireren door praktische voorbeelden en onze handige checklist.

Heb je vragen of advies nodig?

We horen graag van je. Je kunt ons bereiken via 085 4013 899 of stuur een mailtje naar info@mailcampaigns.nl.

Handige tips in je mailbox? Schrijf je in.

En word net als wij een expert in e-mail marketing.