Verras met animated gifs in je e-mails

De wereld van e-mail marketing is continu in beweging. Dit zorgt voor nieuwe trends en innovaties binnen een e-mail. In deze blog bekijken we de kracht van bewegende beelden in je e-mail. Er zijn vele variaties mogelijk, waardoor er altijd plaats is voor een GIF in jouw mailing!

Lees meer over:

Waarom een GIF?

Het is algemeen bekend, een foto zegt meer dan duizend woorden. Een animated GIF moet dus zelfs nog krachtiger zijn. Het gebruik van GIF’s om producten en services weer te geven in e-mail wordt steeds belangrijker in e-mail design. Met het versturen van je mailing wil je klanten aanzetten tot klikken in de e-mail. Animated GIF’s blijken de ideale tool om klanten aan te sporen tot actie, ze trekken aandacht en verrijken je mailing. Vaak is een kleine beweging al genoeg om de ontvanger te verrassen en warm te maken. Ook zorgt het gebruik van de GIF ervoor dat je opvalt in de inbox.

 

Wat laat je zien?

Het gebruik van een GIF maakt je mailing minder statisch en geeft hem net een andere uitstraling. Gebruik de GIF bijvoorbeeld om humor toe te voegen aan je mailing door een grappige en vlotte GIF te maken. Het is echter ook effectief om de animated GIF op een andere manier te gebruiken. Zo is de GIF ideaal voor het vertonen van verschillende producten in dezelfde afbeelding. Je kunt in één GIF je producten vergelijken of naast elkaar laten zien. Het kost je zo een stuk minder ruimte om toch veel producten toe te voegen aan je mailing.

Wanneer je als organisatie een service verkoopt die je wilt toelichten in je mailing is de animated GIF ook erg handig. Je kunt in een GIF iets wat complex is voor de ontvanger duidelijk illustreren. Ook laat je overzichtelijk zien hoe je service werkt met een korte instructievideo.

Over het algemeen geeft de animated GIF een nieuwe dimensie aan je e-mail. Je springt eruit bij je ontvangers en het geeft je mail een toffe uitstraling. Het gebruik van GIF’s heeft een erg positief effect op de click rate in je e-mail. Misschien is het tijd om ook eens een toffe GIF in jouw mailing te plaatsen!

Uitzondering

Helaas werkt GIF op dit moment niet in Outlook 2007, 2010 en 2013. Deze clients laten alleen het eerste frame zien. Zorg dus dat je als eerste frame één frame laat zien met een duidelijke CTA (Call To Action) erin.

Val jij op in de inbox?

Lijkt het je wel wat: animated GIF's, maar heb je geen idee hoe je ze kunt toepassen? Geen zorgen, wij hebben volop ideeën! Samen bekijken we waar jouw kansen liggen en welke resultaten we kunnen behalen. Just ask!

Ik wil advies bij GIF's

Gerelateerde blogs

Andy legt uit: Hoe je animaties inzet voor meer inschrijvers

Wat is de beste tijd om een e-mail te versturen?

Plein speelt slim in op customer journey voor meer omzet

Vallen jouw resultaten tegen?

Laat e-mail marketing écht voor je werken

Je kunt nog zoveel blogs lezen, uiteindelijk moet je aan de slag. Maar soms leveren de beste inspanningen niet op wat je voor ogen hebt. Jesse helpt je graag om jouw kansen inzichtelijk te maken.

Bel hem op 06-43458167 of plan een gesprek. 

Spot mijn kansen

Heb je vragen of advies nodig?

We horen graag van je. Je kunt ons bereiken via 085 4013 899 of stuur een mailtje naar info@mailcampaigns.nl.

Handige tips in je mailbox? Schrijf je in.

En word net als wij een expert in e-mail marketing.