Wat is e-mail authenticatie?

Met e-mail authenticatie geef je toestemming dat een andere partij (bijvoorbeeld MailCampaigns :-)) e-mails mag versturen met jouw domeinnaam. Zonder deze toestemming is de kans groter dat de mailings in de SPAM-folder terecht komen. Bij het instellen van e-mail authenticatie zijn vier onderdelen belangrijk. Deze onderdelen licht ik hieronder één voor één verder toe.

Lees meer over:
robbin1200

Robbin

Chief Operational Officer

SPF/SenderID validation

In een SPF-record bepaal je welke servers namens de domeinnaam mailings mogen versturen. Op basis van een SPF-record bepaalt de server van een ontvanger of de e-mail in de inbox of in SPAM-folder terecht komt.

DKIM Validation

Met DKIM neem je als verzender verantwoordelijkheid voor de e-mails die via jouw domein worden verzonden. De server van de ontvanger gebruikt de DKIM om te controleren of de e-mail via een rechtmatige server is verzonden en de inhoud niet veranderd is tijdens het verzenden.

DMARC Validation

DMARC staat voor Domain-based Message Authentication. Met de DMARC geef je aan wat de ontvangende partij moet doen als een e-mail niet door de SPF of DKIM test komt.

CNAME

CNAME staat voor Canonical Name record. Niet noodzakelijk, maar met een CNAME kun je alle tracking links die normaal naar mailcampaigns.nl verwijzen, naar je eigen domein laten verwijzen. De CNAME stuurt onder water het verzoek weer door naar MailCampaigns. Dit vergroot het vertrouwen van ontvangers om te klikken op links in je e-mail én sommige ISP’s vinden het prettiger dat domeinen in de links in de e-mail horen bij je afzenddomein.

Hulp nodig?

Lukt het instellen van de e-mail authenticatie niet? Ook technisch kunnen we je ondersteunen. 

Neem contact op

Gerelateerde blogs

Regel je e-mail strategie en ga voor resultaat

Het belang van de welkomstmail

Datagedreven welkomstcampagnes: de praktijk

Vallen jouw resultaten tegen?

Laat e-mail marketing écht voor je werken

Je kunt nog zoveel blogs lezen, uiteindelijk moet je aan de slag. Maar soms leveren de beste inspanningen niet op wat je voor ogen hebt. Jesse helpt je graag om jouw kansen inzichtelijk te maken.

Bel hem op 06-43458167 of plan een gesprek. 

Spot mijn kansen

Heb je vragen of advies nodig?

We horen graag van je. Je kunt ons bereiken via 085 4013 899 of stuur een mailtje naar info@mailcampaigns.nl.

Handige tips in je mailbox? Schrijf je in.

En word net als wij een expert in e-mail marketing.