Algemene Verordening Gegevensbescherming

Is 25 mei al gemarkeerd in jouw agenda? Op die dag treedt de nieuwe wetgeving voor databescherming in werking. Deze Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft een grote impact op e-mail marketing en het gebruik van persoonsgegevens. Wat gaat er allemaal veranderen?

Lees meer over:

Robbin

Team Lead Development & Design

Het verkrijgen van persoonsgegevens

Bij het verkrijgen van persoonsgegevens moet je altijd om toestemming vragen. Deze toestemming wordt een opt-in genoemd. De opt-in moet duidelijk, concreet en transparant zijn. Denk hierbij aan een checkbox bij je opt-in formulier. Klein detail: het vinkje mag niet al aangevinkt zijn, de persoon moet zelf de keuze maken. De toestemming mag volgens Algemene Verordening Gegevensbescherming niet verwerkt zijn in de algemene voorwaarden en het mag ook geen verplichting zijn. Als je de persoonsgegevens op verschillende manieren gaat verwerken, dan heb je gescheiden opt-in’s nodig.

Uitzondering: soft opt-in

Er is echter een uitzondering op deze regel: Wanneer je klanten benadert met eigen gelijksoortige diensten of producten, dan hoef je ze geen opt-in aan te bieden. Er is in dit geval sprake van een soft opt-in. Wel moet je deze klanten een recht tot verzet bieden. Dit doe je door altijd een mogelijkheid tot uitschrijving in je e-mail te verwerken.

Doe ik het goed?

Twijfel je over de exacte uitvoering van de AVG? Wil je dat we met je meekijken? Dat kan! Vul het contactformulier in en we beantwoorden jouw vragen.

Help mij met AVG

Gerelateerde blogs

Cross-selling in e-mail marketing

Beïnvloed e-mail ontvangers met de principes van Cialdini

Verras met animated gifs in je e-mails

Tips op maat?

Commitment op resultaat

Je kunt nog zoveel blogs lezen, uiteindelijk moet je aan de slag. Kom je er nog steeds niet uit? Denise helpt je graag. Zij creëert inzicht in jouw situatie en biedt een oplossing op maat. 

Bel haar op 06 427 723 79 of plan een adviesgesprek in. 

Vertel mij meer

Heb je vragen of advies nodig?

We horen graag van je. Je kunt ons bereiken via 085 4013 899 of stuur een mailtje naar info@mailcampaigns.nl.

Handige tips in je mailbox? Schrijf je in.

En word net als wij een expert in e-mail marketing.