Algemene Verordening Gegevensbescherming

Op 25 mei 2018 is de nieuwe wetgeving voor databescherming in werking getreden. Deze Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft een grote impact op e-mail marketing en het gebruik van persoonsgegevens. Wat is er allemaal veranderd?

Lees meer over:
robbin1200

Robbin

Chief Operational Officer

Het verkrijgen van persoonsgegevens

Bij het verkrijgen van persoonsgegevens moet je altijd om toestemming vragen. Deze toestemming wordt een opt-in genoemd. De opt-in moet duidelijk, concreet en transparant zijn. Denk hierbij aan een checkbox bij je opt-in formulier. Klein detail: het vinkje mag niet al aangevinkt zijn, de persoon moet zelf de keuze maken. De toestemming mag volgens Algemene Verordening Gegevensbescherming niet verwerkt zijn in de algemene voorwaarden en het mag ook geen verplichting zijn. Als je de persoonsgegevens op verschillende manieren gaat verwerken, dan heb je gescheiden opt-in’s nodig.

Uitzondering: soft opt-in

Er is echter een uitzondering op deze regel: Wanneer je klanten benadert met eigen gelijksoortige diensten of producten, dan hoef je ze geen opt-in aan te bieden. Er is in dit geval sprake van een soft opt-in. Wel moet je deze klanten een recht tot verzet bieden. Dit doe je door altijd een mogelijkheid tot uitschrijving in je e-mail te verwerken.

Doe ik het goed?

Twijfel je over de exacte uitvoering van de AVG? Wil je dat we met je meekijken? Dat kan! Vul het contactformulier in en we beantwoorden jouw vragen.

Help mij met AVG

Gerelateerde blogs

E-mail marketing trends van 2021

Houd je e-mail reputatie hoog!

Wat is de beste tijd om een e-mail te versturen?

Vallen jouw resultaten tegen?

Laat e-mail marketing écht voor je werken

Je kunt nog zoveel blogs lezen, uiteindelijk moet je aan de slag. Maar soms leveren de beste inspanningen niet op wat je voor ogen hebt. Jesse helpt je graag om jouw kansen inzichtelijk te maken.

Bel hem op 06-43458167 of plan een gesprek. 

Spot mijn kansen

Heb je vragen of advies nodig?

We horen graag van je. Je kunt ons bereiken via 085 4013 899 of stuur een mailtje naar info@mailcampaigns.nl.

Handige tips in je mailbox? Schrijf je in.

En word net als wij een expert in e-mail marketing.