Zo maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van e-mail marketing.

E-mail marketing is een van de specialisme in online marketing. Bedrijven die deze kennis niet bezitten of de tijd er niet voor hebben halen vaak niet het maximale uit de mogelijkheden. Terwijl dat e-mail in alle fase van de customer journey mogelijkheden biedt.

Leads werven
In de eerste fase van het aankoopproces is de potentiele klant zoekende en probeer je hem naar je website te halen. Het grootste deel van de bezoekers verlaat de website zonder dat je weet wie ze zijn. Door een pop-up of floating bar in te zetten met een goede trigger zorg je ervoor dat een deel van de potentiele klanten toch gegevens achterlaten, bijvoorbeeld een e-mailadres.

Leads opvolgen
Met dit e-mailadres kun je de potentiele klant benaderen. Zo kun je ervoor zorgen dat je meer te weten komt over de behoefte van deze persoon. Daarnaast kun je deze lead meer vertellen over de voordelen van je eigen bedrijf en/of product.

Van lead naar klant
Nu je de wensen weet van de klant kun je daar je productaanbod op afstemmen. Laat de lead zien waarin hij geïnteresseerd is en je verhoogt de kans op een aankoop aanzienlijk.

Van klant naar trouwe klant
Als iemand een aankoop doet en dus ook echt klant wordt stopt het proces niet. Je wilt natuurlijk dat de klant nog vaker bij je gaat kopen in de toekomst. Met e-mail marketing kun je de klant ook in de fase de juiste informatie sturen.

Strategie en ontzorging
E-mail marketing kan dus ingezet worden in alle fase van de customer journey. Door het verzamelen van data en het koppelen van systemen kun je ook nog eens een zeer persoonlijke boodschap sturen naar iedere (potentiele) klant. Het liefst dan ook nog op het juiste moment.

In het kort is dat wat MailCampaigns voor jou kan doen. We beginnen altijd met het bepalen van een strategie, uitwerken van de juiste campagnes voor jouw bedrijf en deze ook uitvoeren. Waarna de campagnes waar nodig geoptimaliseerd worden.

Dit doen we met een team van specialisten. Onder leiding van een projectmanager werken e-mailmarketeers, developers en designers samen aan het beste resultaat voor jouw campagnes.

Wil je meer uit e-mail marketing halen en ben je op zoek naar ontzorging? Neem dan contact op met Denise Steenbergen (06-42772379).