Marketingstrategie en e-mail marketing.

E-mail is een kanaal dat niet mag ontbreken in je (online) marketingstrategie. Met de hoogste ROI van alle kanalen en de ongekende mogelijkheden om data te verzamelen mag dit kanaal niet vergeten worden of een onderschoven kindje zijn.

E-mail en de marketingstrategie
Met e-mail marketing heb je de mogelijkheid om klanten in de gehele customer journey te beïnvloeden. Je kunt de klant werven, opwarmen en een aankoop laten doen via hetzelfde kanaal. Doordat je de klant of het prospect kent kun je deze vaker benaderen tegen zeer lage kosten. Zeker in vergelijking met adverteren via Google of Facebook.

Wens van de klant
Consumenten geven in het jaarlijkse Nationaal E-mail Onderzoek aan dat zij graag aanbiedingen en andere communicatie van bedrijven ontvangen via de e-mail. 72% koopt ook een of meerdere producten per jaar n.a.v. een e-mail. E-mail mag dus vanuit het oogpunt van de klant niet ontbreken in de marketingstrategie.

Gegevens verzamelen en automatiseren
Door het inzetten van de juiste campagnes verzamel je met e-mail gemakkelijk gegevens van klanten. Met deze gegevens kun je klanten of prospects de juiste informatie en/of aanbiedingen sturen. Deze gegevens kun je gebruiken bij e-mail, maar ook in andere marketingcampagnes.

Tevens is een groot deel van de e-mailcampagnes te automatiseren. Na het opzetten is dit dus een manier om blijvend geld te verdienen.

De resultaten van e-mail marketing zijn goed meetbaar en daarom is het voordeel, zoals de opbrengst, makkelijk te communiceren met het management.

Resultaat van goede e-mailmarketing
Met het op de juiste manier inzetten van e-mail marketing en het gebruikmaken van alle mogelijkheden is het perfect mogelijk om de omzet van je bedrijf te verhogen. Daarnaast is het mogelijk om nieuwe klanten te werven, data te verzamelen, de naamsbekendheid te verhogen en producten of diensten te verkopen. Wil je weten hoe MailCampaigns jou kan helpen bij de strategie van (e-mail) marketing en het verhogen van je omzet d.m.v. e-mail marketing? Neem dan contact op met Denise Steenbergen. (06-42772379)