Meer weten?Neem contact op
Terug

Floating bar

Met de invoering van de AVG/GDPR is de kans aanwezig dat je contactlijsten wat zijn uitgedund. Dit hoeft echter geen probleem te zijn, er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om makkelijk nieuwe en kwalitatief goede inschrijvers voor je nieuwsbrief te werven. Eén van deze mogelijkheden is het plaatsen van een floating bar op je website. In deze blog leggen wij precies uit wat een floating bar is en hoe je deze succesvol inzet.

Wat is een floating bar?

De floating bar is een vaststaande en opvallende ‘balk’ boven of onderaan jouw website. Het is mogelijk om de floating bar vast laten staan of te laten triggeren aan de hand van bepaalde acties, bijvoorbeeld een bezoeker die 40% naar beneden scrolt. Zo configureer je de floating bar aan de hand van het surfgedrag van jouw websitebezoekers. Als een bezoeker scrolt, dan beweegt de floating bar mee. Zo blijft de boodschap altijd zichtbaar. Is een bezoeker de floating bar zat? Dan drukken ze eenvoudig op het kruisje en de floating bar komt niet meer in beeld.

Boodschap

Om veel inschrijvingen te verkrijgen is het belangrijk je de bezoeker op een krachtige manier aanspreekt, die aansluit bij de fase waar ze zich op dat moment in bevinden. Je hebt de zichtbaarheid immers aangepast op het gedrag van jouw bezoeker. Maak de bezoeker duidelijk wat ze gaan missen als ze zich niet inschrijven voor jouw nieuwsbrief. Een simpele “op de hoogte blijven” is helaas niet meer voldoende.

Interesse gewekt van de bezoeker? Laat dan concreet zien waar iemand zich voor inschrijft. Zo voorkom je irritatie bij de inschrijvers. Door een checkbox toe te voegen zorg je ervoor dat de bezoeker zicht bewust inschrijft voor de nieuwsbrief.

Ook een floating bar inzetten?

De floating bar is een simpele manier om jouw contactenbestand uit te breiden en de lijst met ontvangers te verbeteren. Wil jij ook leads gaan verzamelen? Neem dan contact op met ons. Wij helpen je graag verder met het inzetten van een floating bar.

PS: Vergeet je niet een sterke welkomstmail klaar te zetten :-)? Lees hier onze tips.

Verwante onderwerpen: