E-mail marketing: software, kennis en uitvoering.

Al jouw (potentiele) klanten die online actief zijn hebben een of meerdere e-mailadressen. Gebruik je Facebook dan log je in met je emailadres, log je in bij een webshop dan gebruik je je e-mailadres en zo zijn er nog tientallen plekken waar jij je e-mailadres gebruikt. Dit geldt voor jou, maar dus ook voor jouw klanten. In potentie kun je dus met al je potentiele klanten communiceren en dat via je e-mail marketing kanaal.

Nederlanders ontvangen daarnaast het liefst commerciƫle boodschappen van bedrijven per e-mail. Dit blijkt uit het Nationaal E-mail Onderzoek. 72 procent van de ondervraagden in dit onderzoek geeft aan ook daadwerkelijk te kopen n.a.v. een e-mail.

Goede software als basis
E-mail marketing werkt dus, maar hoe zet je dit goed in? Begin met het zoeken van goede e-mail marketing software. Je wilt een programma dat ervoor zorgt dat je mails aankomen, er goed uitzien, gelezen worden en waarin je makkelijk werkt. De basis moet dus goed zijn om je plannen uit te voeren.

Met goede software kun je alle ideeƫn die je hebt ook echt uitvoeren. De software maakt het mogelijk om groepen te selecteren, een verzendmoment te kiezen, de mails op te maken en te versturen. Na verzending is het mogelijk om de resultaten in te zien. Zo analyseer je mails en verbetert ze iedere keer weer.

Al deze functionaliteiten heeft MailCampaigns ook, maar dit is slechts het topje van de ijsberg. Met MailCampaigns maak je de mooiste campagnes, A/B (C/D/E etc) test je mails of campagnes, bepaal je het beste verzendmoment en optimaliseer je je doelgroepen.

E-mail marketing als specialisme
Goede software is dus de basis, maar e-mail marketing is meer dan goede software en een mooi template. Het is een van de specialisme in online marketing. Iedereen die het goed inzet kan het maken tot het meest succesvolle kanaal.

Bij MailCampaigns weten wij precies hoe wij maximaal gebruik maken van de mogelijkheden die e-mail biedt. Met een team van e-mail marketeers, designers en developers halen wij alles uit dit kanaal. We starten altijd met een strategie en voeren deze dan ook zelf uit.

Partner voor e-mail marketing
Zoek je een partner die e-mail marketing voor jou uitvoert? Neem dan contact op met Denise Steenbergen van MailCampaigns (06-42772379). Zij kan je exact uitleggen wat we voor jou kunnen doen.