De kracht van de header en footer

Hoe trek je de aandacht van een lezer? Twee zeer belangrijke componenten van een nieuwsbrief zijn het begin en het eind. Oftewel de header en de footer. Deze kunnen ontzettend veel toevoegen aan jouw nieuwsbrief. Maar waar moet je op letten bij het maken van een header en footer? In deze blog bekijken we enkele belangrijke punten.

Lees meer over:
robbin1200

Robbin

Chief Operational Officer

Header

Een goed begin is het halve werk. De header van je e-mail is key voor een goede eerste indruk. Hij komt als eerste in beeld en is dus het allereerste wat jouw lezer ziet. Belangrijk dus dat je header niet alleen de aandacht trekt, maar die ook vasthoudt.

De klant hecht waarde aan herkenbaarheid. Plaats dus zeker je logo en zorg dat de header is opgemaakt in jouw huisstijl. Dit zorgt ervoor dat je organisatie in één oogopslag te herkennen is en realiseert een hogere open rate.

Het kan voorkomen dat je mailing niet goed wordt weergegeven in bepaalde e-mail clients. Zorg er daarom voor dat je e-mail online te lezen is: plaats een link naar de online versie in of vlak bij je header. Waak er ook voor dat de header niet te groot wordt. Je wil ruimte overhouden om een deel van je daadwerkelijke bericht te laten zien.

Voorafgaand aan de header word in de nieuwsbrief vaak ook nog gebruik gemaakt van de snippet. Deze wordt gebruikt als ondersteuning van de onderwerpregel en om de ontvanger te overtuigen jouw e-mail te openen.

Footer

De footer staat in onderaan in de mailing en wordt gebruikt om af te sluiten. Gebruik deze om je lezer een goed gevoel te geven voordat hij wegklikt of de e-mail afsluit. De juiste contactinformatie mag niet ontbreken. Zorg dus voor een telefoonnummer en vernoem je website zodat de geïnteresseerde lezer direct contact kan opnemen. Heb je een webshop? Plaats dan een button die rechtstreeks naar de webshop linkt. 

In de footer heb je ook de mogelijkheid om te laten zien hoe een klant zijn aankopen online betaalt. Betalingsmogelijkheden zijn een praktische zaak, maar bieden wel duidelijkheid aan de klant. De footer is daarom de ideale plek om met kleine icoontjes de betalingsmogelijkheden te laten zien.

Plaats in de footer ook een duidelijk uitschrijflink. Zo voorkom je frustratie bij contactpersonen die zich willen uitschrijven voor de mailing.

Quick wins

Naast deze tips zijn er ook enkele quick wins. Deze puntjes zijn redelijk makkelijk toe te voegen en verbeteren de algemene uitstraling van jouw mailing.

  • Unique Selling Points – USP’s

USP’s zijn handig om in één oog opslag te laten zien waarin jouw organisatie uitblinkt. Denk aan “Snelle levering”, “Hoogste kwaliteit” of “Altijd in de buurt”. Deze USP’s zijn cruciaal om je als bedrijf te onderscheiden van concurrenten.

  • Keurmerken

Een keurmerk straalt autoriteit uit. Je krijgt een keurmerk namelijk niet zomaar. Het betekent dat een product of dienst in orde is bevonden door een deskundige, onafhankelijke instantie. Als organisatie mag je daarom best trots zijn op je keurmerk(en) en ze tonen aan de klant in de header of footer.

  • Social Media Links

Om je online marketing uit te breiden wil je als organisatie natuurlijk dat klanten je social media pagina’s ontdekken. In de header of footer kunnen daarvoor makkelijk links worden toegevoegd naar dergelijke social media pagina’s.

Gerelateerde blogs

Verhoog de impact van je e-mail: schrijf betere teksten

Ontdek de kracht van kinetic e-mails

Plein speelt slim in op customer journey voor meer omzet

Vallen jouw resultaten tegen?

jesse faas

Laat e-mail marketing écht voor je werken

Je kunt nog zoveel blogs lezen, uiteindelijk moet je aan de slag. Maar soms leveren de beste inspanningen niet op wat je voor ogen hebt. Jesse helpt je graag om jouw kansen inzichtelijk te maken.

Bel hem op 06-43458167 of plan een gesprek. 

Spot mijn kansen

Heb je vragen of advies nodig?

We horen graag van je. Je kunt ons bereiken via 085 4013 899 of stuur een mailtje naar info@mailcampaigns.nl.

Handige tips in je mailbox? Schrijf je in.

En word net als wij een expert in e-mail marketing.